#2 Your weekly coffee brew - (1 - 8 februarie 2024)
O cafea ca o vacanță în Dubai, încă un eveniment World of Coffee la care am ajuns, evenimentele săptămânii și recomandări de locuri faine unde să bei o cafea. Adică... your weekly coffee brew...
Hello, hello
Dacă vrei să scapi puțin de frigul de afară, să știi că în această perioadă o vacanță în Dubai este întotdeauna o idee bună. Mai ales că aici este un paradis pentru amatorii de cafea de specialitate și o să vezi asta și în newsletter-ele următoare.
Așa că, prepară-ți o cafea arăbească la tine acasă și simte măcar pentru o dimineață atmosfera dintr-o vacanță în Emiratele Arabe 🇦🇪.
Mai am o listă cu evenimentele pe care ar fi păcat să le ratezi, am fost și la World of Coffee Dubai 2024 și găsești și alte recomandări de locuri cool unde poți să bei o cafea bună.
☕ Barista at 🏠 home: Cafea arăbească 🇦🇪
Știm deja că îți place cafeaua (pentru că altfel nu ajungea acest newsletter la tine în fiecare joi) și dacă ești la fel ca noi atunci, clar, și ție îți place să încerci lucruri. Hai să facem împreună înconjurul lumii cu o ceașcă de cafea. Și pentru că tot am fost la World of Coffee în Dubai am încercat și cafeaua arăbească…
Dacă te întrebi care este diferența între o cafea arăbească 🇦🇪, o cafea turcească 🇹🇷 și o cafea grecească 🇬🇷 vei primi răspunsuri diferite de la arabi, turci și de la greci. Toate cele trei variante au cam aceeași metodă de preparare, doar că spre deosebire de cea turcească și grecească, în cafeaua arăbească se adaugă cardamom și alte condimente și nici nu este atât de prăjită. Un lucru este clar, cafeaua nu este doar o simplă băutură, ci parte din cultura pe care o reprezintă.
În Emiratele Arabe se spune: “elle ma’endo dallah ma hada yendalla”, ceea ce înseamnă că oamenii nu-i vizitează pe cei care nu au un „dallah” (ibric) în casă. Dallah este un simbol al ospitalității și generozității în cultura Emirati, așa cum și cafeaua arăbească este parte integrantă a acestei culturi, fiind inclusă în Patrimoniul Cultural Intangibil UNESCO la inițiativa țărilor din regiune: Arabia Saudită, Qatar, Oman și, desigur, Emiratele Arabe Unite.
Ca să înțelegi cât de important este ibricul (dallah) pentru ei, simbolul acestuia este bătut pe moneda națională de 1 dirham.
Puțină istorie nu strică
Cafeaua arăbească, numită Gahwa, are o istorie bogată care se împletește cu creșterea și dezvoltarea lumii arabe. Încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent, cafeaua este în centrul societății arabe și este un simbol al ospitalității și generozității.
Povestea cafelei începe, desigur, în Etiopia, dar până când această plantă nu a traversat Marea Roșie și a ajuns în Yemen nu putem vorbi de prepararea ei sub forma băuturii pe care o cunoaștem azi. Călugării Sufi din Yemen sunt creditați ca fiind primii care au prăjit boabele de cafea și le-au transformat apoi într-o băutură cu efecte stimulatoare.
Prin secolul 15, cafeaua a devenit un element important al societății din Yemen și s-a început cultivarea ei la scară largă. În această perioadă, arabii dețineau monopolul producției de cafea și exportul se făcea doar sub formă de cafea boabe prăjită, măcinată, sau cafea gata preparată pentru ca nimeni să nu poată cultiva această plantă în altă parte, asigurându-și astfel un fel de exclusivitate în Peninsula Arabă.
Tot în Orientul Mijlociu au apărut și primele cafenele, iar în Europa, cafeaua a fost răspândită mai întâi în țările care s-au aflat sub ocupația Imperiului Otoman.
Modul de servire al cafelei arăbești
Servirea cafelei este un adevărat ritual în lumea arabă. Întotdeauna aceasta este servită cu mâna stângă și este acceptată cu mâna dreapta. Niciodată ceașca nu este umplută până sus ci se servește cu cafea până la jumătatea ceștii, ca o invitație de a petrece mai mult timp împreună la cafea. Și nu refuza niciodată o invitație la cafea.
Cum se prepară
Pentru a prepara o cafea arăbească ai nevoie doar de cafea, măcinată foarte fin, de cardamom și de un ibric. Încearcă pentru această băutură să folosești cafea din Yemen sau Etiopia. Proporția este o linguriță de cafea la o cantitate de 75 – 90 ml de apă.
Înainte de preparare amestecă bine cafeaua cu cardamomul într-o proporție de o linguriță de cardamom la 3 lingurițe de cafea. Desigur, poți să faci mai multe încercări și să găsești combinația potrivită gustului tău. În acest amestec se mai poate adăuga și puțin șofran, iar în apa pusă la fiert poți să pui și o linguriță de apă de trandafiri.
Dacă vrei să explorezi și mai mult, atunci poți să adaugi și cuișoare și scorțișoară în acest amestec.
Dacă vrei să fie dulce, la fiecare linguriță de cafea adaugă și o linguriță de zahăr, dar încearcă mai întâi varianta tradițională.
Se pune apa la fiert la foc pe foc la flacără mică. În momentul în care apa începe să fiarbă, ia „dallah” (ibricul) de pe foc și lasă-l să stea aproximativ 30 de secunde. Adaugă amestecul de cafea și condimente, amestecă și pune din nou pe foc mic. Îndepărtează de pe foc în momentul în care începe să facă spumă și lasă apoi 2 – 3 minute să se sedimenteze cafeaua.
Cafeaua arăbească se servește în căni mai mici, similare cu cele pentru espresso și se savurează cu înghițituri mici. De obicei, cafeaua se servește cu curmale, fructe confiate sau un desert.
Cum să comanzi o cafea arăbească în Emiratele Arabe
Ai ajuns în Dubai și te-ai instalat confortabil în prima cafenea care ți-a ieșit în cale? Atunci iată câteva cuvinte pe care trebuie să le știi ca să-ți comanzi cafeaua așa cum o dorești: 🇦🇪 Ureed funjaan qahwa min fadlik – O ceașcă cu cafea vă rog 🇷🇴; 🇦🇪 Bidoon haleeb - cu lapte 🇷🇴; 🇦🇪 Ma’ Haleeb - fără lapte 🇷🇴; 🇦🇪 Bidoon sukkar - cu zahăr 🇷🇴; 🇦🇪 Ma’ sukkar – fără zahăr 🇷🇴; 🇦🇪 Qahwa baarida – cafea fierbinte 🇷🇴; 🇦🇪 Qahwa saakhina – cafea rece 🇷🇴.
Dacă ți-ai preparat și tu acasă sau ai băut cafea arăbească într-un coffee shop dă-ne și nouă tag pe Instagram sau Facebook să vedem cum a fost experiența ta.
Coffeelicious este ghidul în care poți să descoperi cele mai cool locuri din orașul tău, tot ceea ce trebuie să știi pentru a-ți face o cafea bună și acasă, plus alte noutăți și curiozități din lumea cafelei. În fiecare joi. Dimineața. La fel ca o cafea bună. 😊
📌 Evenimente
Dacă începi ziua cu o cafea și citești Coffeelicious: the weekly brew îți recomand să-ți notezi deja și evenimentele la care merită să ajungi în perioada aceasta! 😎
🗓️ 1 februarie
💿 UZINA Coffee Amzei (București) |AL.Ehtifal Project | Seria Deconectat #286 | ora 20:00
AL.Ehtifal Project is a musical ensemble based on the idea of integrating spontaneous thoughts into performance moments, as a way of communication. The word Al-Ehtifal comes from Arabic and it means The Celebration.
In a musical landscape dominated by polished narratives, Al Ehtifal Project stands as a form of unapologetic authenticity. We learn together through a continuous exploration of experimental sounds and a stubborn dismissal of established norms. The project has a flexible body of musicians.
The core members are based in Bucharest, Romania: Mohamad Zatari from Syria, on Oud, Bogdana Dima from Romania, on Accordeon, Avadhut Kasinadhuni from India/Romania, on Tabla.
💵 80 de lei - artist support
📍UZINA Coffee Amzei – Piața Amzei, nr. 5, București
🗓️ 2 februarie
💿 UZINA Coffee Amzei (București) | A Gentle Touch | Jazz, Rock & Blues Live | Seria Deconectat #287 | ora 20:00
Un concert din piese originale care îmbină mai multe stiluri - de la jazz, la rock, la blues si pe alocuri experimental și de asemenea improvizații extinse si deschise.
Trioul a avut de-a lungul timpului participări la festivaluri de jazz de renume din România, precum la Gărâna Jazz în 2023 și Jazz In The Park în 2022.
💵 40 lei - artist support
📍UZINA Coffee Amzei – Piața Amzei, nr. 5, București
🗓️ 3 februarie
🎤 UZINA Coffee Amzei (București) | STAND-UP COMEDY SHOW | ora 20:00
❗Sâmbătă, de la ora 20:00, Uzina Coffee și Comedy Spotlight organizează cel mai fresh show de stand-up comedy din București!
🎤În fiecare ediție punem în lumină (spotlight, v-ați prins?) 5 comedianți talentați de care poate nu ați auzit, dar pe care trebuie sa îi vedeți!
🆓Intrarea e gratuită, așa că ai doar de câștigat! Hai să ne distrăm împreună cu toții! Let's gooo!
📍UZINA Coffee Amzei – Piața Amzei, nr. 5, București
🗓️ 17 februarie
🇪🇹 Metaphor Coffee Project (Timișoara) | Gustul Istoriei: Secretele Cafelei Etiopiene | între orele 10:00 - 13:00
Ești invitat să descoperiți o lume unde cafeaua transcende statutul de simplă băutură, transformându-se într-o odisee prin istorie și cultură, la evenimentul "Gustul Istoriei: Secretele Cafelei Etiopiene" de la Metaphor Coffee Project. Fiecare participant va primi o pungă de cafea surpriză din colecția noastră exclusivă, pentru a rememora această experiență de neuitat.
💵 100 de lei (biletele se pot cumpăra de aici)
📍Metaphor Coffee Project – Bd. Take Ionescu, nr. 71, Timișoara
🗓️ 10 - 12 mai
📌 Bucharest Coffee Festival se va desfășura în perioada 10 - 12 mai. Notează-ți data și stai cu ochii pe Coffeelicious: the weekly brew pentru alte informații despre acest eveniment.
📍Bucharest Coffee Festival - Str. George Constantinescu, nr. 4B, București
🗓️ 31 mai - 2 iunie
📌 Slow Coffee Festival 2024
Iubitorii de cafea pot începe, oficial, numărătoarea inversă pentru Slow Coffee Festival 2024! Cea de-a 8-a ediție a festivalului va avea loc între 31 mai și 2 iunie 2024, la Galeriile SENAT din cadrul Combinatul Fondului Plastic, iar organizatorii pregătesc deja programul pentru sutele de participanți așteptați.
Pentru toți vizitatorii loiali sau pentru cei care vor trăi prima oară experiența Slow Coffee Festival, având în vedere că sărbătorim Ziua Copilului împreună, avem o mulțime de activități pentru cei mici, dar și pentru adulți și iubitorii de cafea din toate părțile lumii.
📍 Combinatul Fondului Plastic - Str. Băiculești, nr. 29, București
27 - 29 iunie 2024
📌 Dacă vrei să ajungi la un eveniment World of Coffee în Europa atunci între 27 și 29 iunie 2024, trebuie să mergi la 🇩🇰 Copenhaga, mai ales că aici vor avea loc și World Latte Art, World Coffee in Good Spirits și World Coffee Roasting.
📌 Am fost acolo și ne-a plăcut: World of Coffee Dubai 2024
Atena a fost primul meu World of Coffee și atunci mi-am spus că voi încerca să nu mai ratez niciun eveniment din această serie, mai ales dacă se ajunge ușor din România acolo.
Așa că, zis și făcut, următorul pe listă a fost World of Coffee Dubai 2024, asta după ce și ediția din 2023 a fost în plan, dar pe care am ratat-o. În această zonă a lumii, cafeaua este o componentă cheie în cultura ospitalității, este considerată un simbol al generozității și nu lipsește din nicio casă.
În plus, cafeaua arăbească, Gahwa în dialectul din Emiratele Arabe Unite, a fost inclusă în Patrimoniul Cultural Intangibil UNESCO la inițiativa țărilor din regiune: Arabia Saudită, Qatar, Oman și, desigur, Emiratele Arabe Unite.
În aceste condiții, Dubai este locul perfect pentru un eveniment World of Coffee și, ținând cont de importanța acestei piețe în lumea cafelei de specialitate, aici se organizează anual această întâlnire. În 2024, au fost peste 600 de expozanți din 51 de țări, iar dacă îți place cafeaua trebuie neapărat să ajungi și tu la următoarea ediție World of Coffee Dubai.
Au fost trei zile cu parfum de cafea de dimineața până seara în care am savurat atâtea origini de cafea încât aș putea vorbi zile întregi doar despre asta. Da, ai ghicit, cel mai mult timp l-am petrecut în cele două zone Roasters Village, dedicate prăjitoriilor de cafea de specialitate din toată lumea, unde i-am găsit și pe cei de la Meron din Cluj Napoca.
Din punctul meu de vedere, cea mai spectaculoasă cafea a fost una din Vietnam, barrel aged, cu note de lemn de stejar, condimente, struguri și cacao, prăjită de Singgih Erianta, de la Flava Coffee, și preparată de barista Junior Romero.
Spre deosebire de evenimentul de la Atena, unde majoritatea prăjitoriilor de cafea au fost din Europa, aici am descoperit numeroase prăjitorii din Asia, în special India și Japonia, Africa, Arabia Saudită, Qatar, Oman și, desigur, Emiratele Arabe Unite. Și dacă în urmă cu doar doi ani, numărul prăjitoriilor de cafea de specialitate din Dubai era mult mai redus, cele mai multe dintre cafenele având cafea de la prăjitorii de top din Europa, acum pe piața sunt mult mai multe prăjitorii locale.
Practic, în cele trei zile ale festivalului am avut ocazia să savurez cafea din toate colțurile lumii, prăjită în toate colțurile lumii și să stau la povești cu mulți dintre prăjitorii care și-au pus talentul în boabele ce s-au transformat în băutura mea preferată.
Au fost trei zile fabuloase în care, cu fiecare ceașcă de cafea, am călătorit într-o lume fascinantă și am descoperit arome uimitoare. Practic, ceea ce îmi place mie cel mai mult la cafeaua de specialitate: că pot să desfac câte o pungă nouă în fiecare săptămână, cu o altă origine, prăjită la o altă prăjitorie, cu note complet diferite, care mă surprind de fiecare dată.
În plus, în fiecare an, Asociația Cafelei de Specialitate are un parteneriat cu o țară producătoare de cafea, iar acum a fost Columbia. Am reușit să descopăr diversitatea și complexitatea cafelelor din această țară și cu siguranță cafelele de aici au urcat mult în topul preferințelor personale. Mai ales că sunt mulți cultivatori care în timpul procesului de fermentare adaugă și diverse fructe care dau o aromă aparte cafelei (tip: încearcă notele de lici sau piersică).
Dar asta nu a fost tot. Cei mai importanți producători de echipamente din domeniu și-au prezentat noutățile, vânzătorii de cafea verde și-au prezentat oferta, iar SCA a organizat și o serie de workshop-uri susținute de profesioniști în domeniu care să te ajute să înțelegi mai bine lumea cafelei de specialitate.
Anul viitor, World of Coffee Dubai se va desfășura între 10 și 12 februarie și cu siguranță voi face tot posibilul să mai ajung aici. În Europa avem în iunie WOC la Copenhaga pentru că cel din aprilie, de la Busan e cam departe. Ai început să cauți și tu deja bilete de avion, da?
📱Facebook / Instagram
🕸️ World of Coffee Dubai 2024
📍Za’abeel Halls 4 - 5 – 6, Dubai World Trade Centre
Cum ajungi în Dubai?
Wizz Air operează, din București, zboruri către și de pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi (AUH) și Aeroportul Internațional Dubai (DXB). Dacă îți faci planuri de vacanță, în acest moment, ai zboruri zilnice spre Abu Dhabi și 6 zboruri pe săptămână din București către Dubai.
Wizz Air mai operează și două zboruri săptămânale între Cluj-Napoca și Abu Dhabi.
Cel mai simplu este să intri direct pe site-ul Wizz Air și să verifici disponibilitatea în funcție de perioada în care îți dorești să călătorești în Abu Dhabi și Dubai.
În afara biletelor de avion, prin intermediul Wizz Air mai poți achiziționa și alte servicii complementare, cum ar fi transfer de la aeroport la hotel, închirierea unei mașini, iar pentru rezervările de cazare făcute prin intermediul platformei booking.com primești o reducere de 5%.
🤔 Tip Of The Week
☕ Un test cu câteva râșnițe care costă sub 500 de lire. ⬇️
➡️ Descoperă cafea de specialitate de la 11 prăjitorii de top pe COFFEElicious.ro! Plătești o singură dată taxa de transport, indiferent de la câte prăjitorii comanzi cafea ☕, iar la o comandă mai mare de 180 de lei transportul este gratuit 🛵.
❗Folosește codul COFFEELICIOUS10 și ai 10% reducere la prima ta comandă!❗
📰 De citit / văzut / făcut la o cafea
🎂 Corriere Torino: Anna Possi, 99 de ani, estea cea mai în vârstă femeie barista din Italia
🔮 Perfect Daily Grind: Cum va exploata De’Longhi cumpărarea La Marzocco
🫘 PDG: Cum poți să prepari o cafea la AeroPress folosind cafea cu grade diferite de râșnire
☕ DCN: Probat a lansat modelul P12 E, cel mai mare prăjitor electric din gamă
📆 Pizza și Paste: S-a lansat calendarul Lavazza 2024
🔬 PDG: Notele aromatice dintr-o cafea ar trebui să fie cele reale întotdeauna
🏅 The Barista League și-a stabilit calendarul pentru 2024
⭐ Parade: Megan Markle apare într-o reclamă la cafea pentru clevrblends
🎶 DCN: O producție de operă despre cafea se va juca într-o cafenea din New York
🇮🇹 Perfect Daily Grind: De ce este espresso-ul atât de popular în Italia
🚰 PDG: Cercetătorii danezi dezvoltă apă special pentru prepararea cafelei
🥼ArsTechnica: De ce boabele de cafe stropite cu puțină apă înainte de a fi măcinate produc mai puține deșeuri și un espresso mai gustos
🎤 Comunicafe: Interviu cu Kimia Bergeson Kahiwa Coffee Roasters
🫗 DCN: Chemex a lansat ChemAer
🧬BBC: Noua hartă genetică a cafelei promite cafele mai bune
📈 Comunicaffe: 5 trenduri din lumea cafelei în 2024
🌐 CoffeeInteligence: Prăjitorii de cafea trebuie să-și schimbe modul de comunicare
🫘 PDG: Trebuie regândit raportul dintre gradul de măcinare și modul de extracție al cafelei?
🟥 Comunicaffe: Cum influențează culorile ambalajului tendința de cumpărare a clienților?
💨 Sprudge: Un german a stabilit un nou record la viteza cu care a băut o cană cu cafea
🐶 Sprudge: Barkista a lansat o cafea pentru căței
🎤 YouTube: Episodul 5 din podcastul SUBEXTRAS by MERON îl are ca invitat pe Afshin Roshanian.
📎 Locuri cu cafea bună, de pus pe lista celor în care trebuie neapărat să ajungi
În această săptămână îți recomandăm câteva cafenele cool unde trebuie neapărat să ajungi pentru o cafea bună, ceva dulce și pentru atmosfera super cool.
✳️ First Coffee (București)
📍Str. Băniei, nr. 5, București
✳️ PopaTatu68 (București)
📍Str. Popa Tatu, nr. 68, București
✳️ Papsh Cafe (București)
📍Str. Paul Urechescu, nr. 16, București
✳️ Twinbeans coffeeshop (Brașov)
📍Str. Prundului, nr. 47, Brașov
✳️ Aromalia Lounge (București)
📍Greenfield Băneasa Residence, Aleea Teișani , nr. 278, București
✳️ Plantini (București)
📍 One Herastrau Plaza, Str. Zăgazului, nr. 21-25, București
✳️ Nuria Coffee Studio (București)
📍Bd. Mareșal Alexandru Averescu, nr. 26 - 28, București
✳️ The Italian Vintage Shop (București)
📍Str. Vasile Alecsandri, nr. 3, București
✳️ Rox - Specialty Coffee (Baia Mare)
📍Str. Culturii, nr. 9, Baia Mare
📌 Roasters Village
Începând cu newsletter-ul viitor, aici îți spunem, săptămânal, cine și ce cafele mai prăjește. Desigur, unele dintre ele, vor fi disponibile și pe Coffeelicious.ro.
📌 Coffee Shop News
Ai găsești tot ce mai e nou și ce se mai întămplă în coffee shop-ul tău preferat.
🤩 Acum găsești paharele reutilizabile 5 to go, în cafenele, la prețul de 25 LEI ⚡️
☕ TRYP (Iași) este închis până pe 20 ianuarie.
😋 S-a deschis bucătăria de la Perfect Simplu Izvor (București). Meniul de brunch este disponibil de miercuri până duminică.
🥶 Încearcă în acest weekend un HOT TODY la Ampm.fabric (Timișoara)
🎂 3 ani de Gist Coffee (Iași) în februarie
🫘 În fiecare luni, începând cu ora 16:00, la Olivo Coffee Culture ai Academia del Caffe
☕ REM’S - COFFEE & MORE deschid REM’S 2
🎂 Ampm.fabric a împlinit 3 ani de la deschidere
☕ 5 to go vrea să ajungă la 650 de cafenele în România
După ce în anul 2023 a depășit borna de 500 de cafenele deschise în România și a înregistrat o creștere majoră a vânzărilor și a cifrei de afaceri, care a atins 40 de milioane de euro la final de an, grupul 5 to go targetează pentru 2024 un total de 650 de cafenele și o cifră de afaceri de 50 de milioane de euro, o creștere de 25% față de 2023. Evoluția 5 to go se reflectă pe ambele piețe, HoReCa și retail, ambele divizii înregistrând creșteri spectaculoase în ultimul an. Deși contextul global a făcut ca anul 2023 să fie unul dificil în multe domenii de activitate, inclusiv pentru sectorul cafelei, businessul 5 to go a beneficiat de o strategie câștigătoare și a continuat să fie profitabil și să aibă un impact pozitiv în piață, prin stabilitate, consecvență, inovație și evoluție constantă.
În 2024, direcțiile de dezvoltare vizează îmbunătățirea mediei de bon, care va trece de 15 lei în lunile următoare, creșterea traficului în cafenele și dezvoltarea de produse private label dedicate segmentului retail. Consolidarea gamei și listarea în noi rețele, alături de dezvoltarea echipei ce gestionează acest segment de retail pot aduce pentru grupul 5 to go o creștere de 10 ori a cifrei de afaceri pe acest segment în următorii 5 ani, atingând un potențial estimat la 20 de milioane de euro. Parte din strategia de a ține pasul cu tendințele pieței și nevoile clienților în era digitală, aplicația 5 to go este gata de lansare în proporție de 90% și va fi disponibilă în această primăvară, pentru a facilita accesul în universul brandului și experiențele pozitive de consum.
♻️ MyEcoBox lansează #CoffeeCycle, un program de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea în București, invitândtoate brandurile de cafea să se alăture
MyEcoBox, o organizație non-profit angajată să producă o schimbare reală a atitudinii față de sustenabilitate în România, a lansat #CoffeeCycle, prima campanie de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea din România.
Campania pilot de 3 luni, are ca scop reducerea deșeurilor și încurajarea practicilor de economie circulară și invită toate brandurile de cafea (inclusiv ceai, ciocolată și lapte) prezente pe piața românească să participe activ și să își unească forțele pentru a contribui semnificativ la succesul acestei inițiative. MyEcoBox este mândră să anunțe parteneriatul său cu IndECO, un partener de top în domeniul reciclării în regiune, pentru a asigura procesarea eficientă a capsulelor și pungilor de cafea colectate, consolidând angajamentul campaniei pentru sustenabilitate.
De asemenea, campania #CoffeeCycle încurajează pasionații/băutorii de cafea să își recicleze capsulele, pungile și pliculețele de cafea uzate la punctele de colectare desemnate, disponibile în tot Bucureștiul. Deșeurile colectate vor fi trimise la o unitate de reciclare, unde vor fi procesate și transformate în produse noi. Dozele de aluminiu sunt folosite la fabricarea de cutii de băuturi și componente auto, iar cele de cafea din plastic pentru articole precum mobilier, ambalaje industriale și produse de construcții. Zațul de cafea folosit va fi transformat în compost.
Consumatorii dornici să urmărească impactul campaniei #CoffeeCycle pot face acest lucru direct prin intermediul www.MyEcoBox.ro. Site-ul web oferă hărți interactive care prezintă locația punctelor de colectare #CoffeeCycle, ceea ce le permite utilizatorilor să găsească cel mai apropiat punct de colectare.
Dacă ai un coffee shop și pregătești lucruri cool în 2024 și vrei să afle cât mai multă lume trimite-ne un mail și povestim și noi mai departe.
🛠️ COFFEE JOBS BOARD
✔️ SPIȚE - coffee & cycling (Oradea) caută barista.
✔️ Safety Coffee Shop (Corbeanca) caută barista.
✔️ Baristro (București) caută barista.
✔️ Perfect Simplu Coffee Shop (București) caută barista.
✔️ Steam Coffee Shop (București) caută barista.
✔️ Nuria Coffee Studio (București) caută barista.
✔️ Casa Dobro (Baia Mare) caută barista.
Ai o cafenea și cauți un barista bun? Ești barista și cauți un coffee shop unde să prepari cafea în fiecare zi? Trimite-ne un mail și publicăm anunțul tău aici. Gratuit, desigur! 🤗
🫶 Fă și tu parte din echipă
Ai un coffee shop, ai deschis unul nou, lucrezi în domeniul cafelei, ești om de comunicare, blogger, jurnalist sau pur și simplu îți place să bei o cafea bună și ai o informație pe care vrei să o includem în newsletter, atunci trimite-ne un mail. Și ne-ar ajuta mult, mult și un share dacă ți-a plăcut ce ai găsit aici. 😍❤️🙏
➡️ Indiferent dacă ai nevoie de capsule cu cafea sau de cafea de specialitate, pe COFFEElicious.ro sigur găsești o cafea pe gustul tău! ☕